woensdag, 3. maart 2010 - 23:36 Update: 19-09-2018 21:02

Woningen ontruimd nadat bewoner gaskraan dreigde open te draaien

Papendrecht

Een viertal woningen zijn woensdagavond ontruimd nadat een bewoner van een woning aan de Randwijk in Papendrecht had gedreigd met het opendraaien van de gaskraan.

De bewoner van het pand, een inwoner van Papendrecht, had gedreigd de gaskraan open te draaien. De politie werd gebeld waarna de gealarmeerde brandweer metingen heeft verricht rondom de woning. Aangezien er gaslucht werd waargenomen besloot de politie de naastgelegen woningen te ontruimen. De bewoners werden opgevangen door buurtgenoten. De politie kon de woning van de man even later binnengaan en de bewoner naar buiten halen.

De brandweer verrichtte metingen maar kon binnen geen gaslucht meer waarnemen. De gaskraan bleek dicht te zijn. Wat de reden is dat er buiten een gaslucht werd waargenomen is niet duidelijk. De bewoner verklaarde dat hij de gaskraan niet had opengezet. De bewoners van de omliggende woningen konden na enige tijd weer naar huis. De hulpdiensten, waaronder de politie, twee eenheden van de brandweer en de ambulance, konden hierna ook weer hun weg vervolgen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: