maandag, 25. april 2011 - 11:25 Update: 14-09-2018 14:23

Natuurbrand in Meinweg; Code Rood van toepassing

Vlodrop

De natuurbrand die zondag woedde in het Meinweggebied in Vlodrop is maandagochtend weer opgelaaid. Op de plek waar het gisteren gebrand heeft, was rond 11.00 uur opnieuw brand ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse met drie blusvoertuigen en kon het vuur snel doven.

Zondagmiddag rond 16:15 uur moest de brandweer met diverse voertuigen uitrukken voor een bosbrand in Nationaalpark De Meinweg in Vlodrop. Ook in Baarlo moest de brandweer rond hetzelfde tijdstip uitrukken voor een natuurbrand.

De bosbrand, die gemeld werd door een wandelaarster, werd bestreden door 4 blusvoertuigen uit de Regio Limburg Noord en 6 blusvoertuigen uit het Duitse grensgebied. Verder zijn er 3 waterwagens en een groot watertransport ingezet. Vanuit Duitsland werd ook een verkenningsvliegtuig ter ondersteuning ingezet. Het bluswater werd uit een ven, via een slang van ongeveer 2,5 kilometer lengte naar de brand getransporteerd.

Het terrein was moeilijk toegangkelijk door de vele hoogte verschillen en de begroeiing. Rond de 90 brandweerlieden bestreden het vuur. Er is een bosgebied van ongeveer 600x600 meter verbrand. Rond 19:30 uur is het sein brandmeester gegeven. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan.

Ook in Baarlo is de brandweer rond 16:40 uur uitgerukt voor een brand in het bosgebied bij recreatiepark de Berckt. Hier wist de brandweer het vuur snel te blussen en kon na een kwartier huiswaarts keren.

Vanwege de droogte is afgelopen weekend door de brandweer ‘code rood’ afgekondigd voor de bestrijding van natuurbranden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):