vrijdag, 13. april 2012 - 13:02 Update: 17-09-2018 15:00

Overvallers G4S Nieuwegein zonder buit gevlucht

Nieuwegein

In de vroege ochtend van donderdag 12 april, omstreeks 04.30 uur, hebben meerdere overvallers bij het bedrijf G4S aan de Grote Wade in Nieuwegein een deur van een magazijn opgeblazen en het magazijn betreden. ' De overvallers zijn er echter niet in geslaagd om buit te maken ', meldt de politie vrijdag.

Vervolgens zijn zij er in twee Audi’s vandoor gegaan. Het personeel heeft zichzelf tijdens de overval direct in veiligheid gebracht en geen van de medewerkers van het geldtransportbedrijf is gewond geraakt.

Een getuige heeft bij de politie gemeld donderdagochtend rond 04.45 uur twee Audi’s met hoge snelheid in zuidelijke richting te hebben zien rijden op de A27 bij Gorinchem. Ondanks de directe inzet van meerdere politiekorpsen heeft de politie de vluchtauto's niet meer aangetroffen.

Het onderzoek is, onder gezag van het parket Utrecht, opgepakt door de Bovenregionale Recherche Midden Nederland en is in volle gang. Onderwerp van onderzoek is onder andere de overeenkomsten met andere in Nederland en het Buitenland gepleegde vergelijkbare overvallen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: