donderdag, 18. december 2014 - 9:13

Amsterdammers aangehouden in onderzoek naar schietpartij met politie

Utrecht

De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden in verband met een overval op een woning aan de Vaalserberg eerder dit jaar, in de nacht van 11 op 12 mei. Hierbij vond een schietpartij plaats tussen de overvallers en de politie. De daders wisten te vluchten, maar later kon één verdachte in Amsterdam worden aangehouden.

Rond 00.30 uur wisten vier gewapende mannen binnen te dringen bij een woning aan de Vaalserberg. De bewoners waren thuis en de overvallers bedreigden hen. De overvallers gingen er met een geringe buit vandoor. De politie arriveerde en zag de verdachten buiten de woning wegrennen. Er ontstond een confrontatie tussen overvallers en politieagenten, waarbij over en weer schoten werden gelost.

Amsterdammers aangehouden

De overvallers wisten te ontkomen en reden met zeer hoge snelheid in de richting van Amsterdam. De politie startte een groot rechercheonderzoek. Hierdoor kon op donderdag 15 mei een 22-jarige man uit Amsterdam worden aangehouden. Na uitgebreid recherchewerk werden deze week nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige, 23-jarige en 26-jarige man uit Amsterdam. De politie verhoort de verdachten en zet het onderzoek voort.

Provincie:
Blik op 112: