donderdag, 18. september 2014 - 21:40 Update: 19-09-2014 13:33

ANP neemt Novum Nieuws over, 37 banen weg

Amsterdam

De directie van persbureau Novum Nieuws heeft vandaag een grondige reorganisatie aangekondigd. Aanleiding zijn de verslechterde markt- en economische omstandigheden.

Bovendien zal Novum Nieuws vanaf 1 januari 2015 als onafhankelijke entiteit verder gaan in nauwe samenwerking met ANP. Met deze maatregelen heeft de directie van Novum Nieuws de voortgang van de organisatie weten te garanderen. De klanten van Novum Nieuws blijven de nieuwsfeed ontvangen zoals zij dat van Novum Nieuws gewend zijn.

Met de reorganisatie zullen in totaal 37 arbeidsplaatsen verloren gaan en zal Novum in afgeslankte vorm met 15 mensen doorgaan. Het wegvallen van deze arbeidsplaatsen wordt ondervangen door meer content in te kopen bij derde partijen, waaronder Associated Press, Reuters en ANP. Op deze manier kan Novum Nieuws de kwaliteit van de nieuwsvoorziening aan haar klanten blijven waarborgen. De personeelsvertegenwoordiging van Novum heeft de afgelopen periode zeer intensief overleg gevoerd met de directie. Na een afgewogen oordeel is er een akkoord gegeven aan de reorganisatie.

De directie van Novum Nieuws betreurt deze ontwikkeling maar is verheugd over de bereidheid van ANP om de voortgang van de onderneming te garanderen.
 

Provincie: