vrijdag, 18. juli 2014 - 15:18 Update: 18-07-2014 15:56

Duo verdacht van bestelen slachtoffers in homodatingcircuit

Bloemendaal/Bussum

Een rechercheteam van de politie Oost-Nederland heeft in juli twee mannen aangehouden die worden verdacht van het op geraffineerde wijze bestelen van hun slachtoffers in het homodatingcircuit. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Het duo zit in voorlopige hechtenis. Bij een van de verdachten is tevens een hoeveelheid van 45.000 XTC pillen aangetroffen.

Datingsites
De aangehouden mannen, een 41-jarige man uit Bloemendaal en een 34-jarige man uit Bussum, worden ervan verdacht te hebben samengewerkt door eerst via datingsites contact te leggen met homoseksuele mannen. 

Pincode en pas gestolen
Tijdens een date werd door een van de verdachten de pincode afgekeken en de pinpas gestolen. In enkele gevallen werden ook de huissleutels gestolen. Hierna verbrak men het contact en werd de rekening van de slachtoffers geplunderd. In een aantal gevallen gaat het om tienduizenden euro's.

Bij nader onderzoek naar een diefstal van een pincode en pinpas in Apeldoorn in mei van dit jaar ontstond het vermoeden dat er meer vergelijkbare zaken waren. Daarop is een rechercheteam geformeerd dat de werkwijze van verdachten verder in kaart heeft gebracht. Nadat een van de verdachten werd herkend op beelden die werden getoond op RTV Noord-Holland, is het onderzoek in een stroomversnelling gekomen.

Het team heeft inmiddels acht vergelijkbare zaken geïdentificeerd, maar vermoedt dat het aantal slachtoffers groter zal zijn.

De verdachten zijn begin juli aangehouden en zitten in voorlopige hechtenis. De woningen van beide verdachten zijn doorzocht en het onderzoek is nog in volle gang.

Provincie:
Blik op 112: