zaterdag, 4. oktober 2014 - 12:07 Update: 09-01-2015 9:30

Internationaal gezochte rabbijn (77) viert feest op Texelse camping

Cocksdorp Texel

De 77-jarige Israëlische rabbijn Eliezer B., die op 11 september op Schiphol werd opgepakt, blijkt met honderden volgelingen op een camping op Texel te verblijven.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. De man wordt internationaal gezocht. Hij wordt verdacht van ontuchtige handelingen. De rechtbank stelde de man, ondanks een uitleveringsverzoek van Israël, op 12 september onder voorwaarde op vrije voeten. Dit meldt RTV Noord-Holland zaterdag.

Het OM is het niet eens met de beslissing van de rechtbank om de man vrij te laten. Maandag buigt de rechter zich opnieuw over de zaak. Dan wordt besloten of de rabbijn de cel in moet, in afwachting van de behandeling van het uitleveringsverzoek van Israël. De rabbijn wordt ervan verdacht vrouwelijke volgelingen van een sekte onzedelijk te hebben betast. Een van hen zou nog maar 15 jaar zijn, zo schrijft de NOS.

De groep orthodoxe joden zit al enkele weken op het chaletpark in de Dennen. Een paar weken gleden vierden ze het Joods nieuwjaar. Dit weekend is het eindfeest.

Provincie:
Tag(s):