donderdag, 18. december 2014 - 22:13 Update: 18-12-2014 23:02

Minister Ploumen sluit de deuren. Elfde Serious Request is begonnen

Haarlem

Lilianne Ploumen, de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft donderdagavond de deuren van het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem gesloten.

Daarmee is het startsein gegeven voor de inzamelingsactie Serious Request van 3FM voor het Rode Kruis. In het Glazen Huis verblijven tot kerstavond 3FM-dj's te weten Gerard Ekdom, Coen Swijnenburg en Domien Verschuren. Het drietal zal zes dagen lang live radio en televisie maken, zonder dat ze daarbij iets eten.

De dj's willen deze dagen zoveel mogelijk geld ophalen voor meisjes en vrouwen die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Door onder andere tegen betaling verzoekplaten te draaien, moet dat geld bijeen worden gebracht. Ploumen vroeg Anouk aan met 'Nobody's Wife' en doneerde zo het eerste geldbedrag voor de actie.

Tijdens de tv-uitzending die vooraf ging aan de sluiting van het huis, maakte zendermanger Wilbert Mutsaers bekend dat 250.000 euro van de opbrengst naar een project van Warchild gaat. Het is voor het eerst dat de zender nog een  andere hulporganisatie steunt. Het betreft een ziekenhuis in Oost-Congo waar meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld worden geholpen.

 

Provincie: