zaterdag, 20. december 2014 - 12:04 Update: 20-12-2014 20:35

Naturalis krijgt vijf miljoen euro bij elkaar en koopt skelet Tyrannosaurus rex

Leiden

Naturalis in Leiden is er in geslaagd om 5 miljoen euro bij elkaar te krijgen om zo een skelet van een Tyrannosaurus rex te kopen.

Over anderhalf jaar is dan voor het eerst zo'n skelet buiten Amerika te zien en wel in Nederland. Het skelet van de vrouwelijke, vleesetende dinosaurus is door medewerkers van Naturalis in de Amerikaanse staat Montana opgegraven. Het  vrouwtje was 30 jaar oud en was een van de grootste vleeseters die op aarde heeft rondgelopen. Dit melden verschillende media zaterdag.

Het fossiel bleek een van de meeste complete skeletten van een T-rex ooit gevonden. Het prepareren van de botten gebeurt nog in Amerika. Als dat klaar is, wordt het skelet in Naturalis in elkaar gezet. Halverwege 2016 moet de 12 meter grote dino dan te zien zijn voor het publiek.

Directeur Edwin van Huis van Naturalis is heel blij met de komst van het skelet en zegt tegen Omroep West: 'Het is ongelooflijk dat het sterkste, meest meedogenloze roofdier dat ooit op aarde rondliep, naar Nederland komt. Wij zijn de enige buiten Noord-Amerika die deze legendarische dinosaurus onderdak bieden.'

 

Provincie:
Tag(s):