zaterdag, 16. augustus 2014 - 15:33 Update: 16-08-2014 15:43

Ook tweede slachtoffer bedrijfsongeval Helmond overleden

Andel

Als gevolg van een bedrijfsongeval afgelopen woensdag bij Xycarb Ceramics in Helmond is zaterdag ook een tweede slachtoffer overleden. Dit meldt Xycarb Ceramics zaterdag.

‘Tegen alle hoop in hebben wij op 16 augustus, 2014 het onvoorstelbare bericht ontvangen dat onze tweede collega ook is overleden’, aldus het bedrijf. Eerder overleed afgelopen donderdag al een andere werknemer. 

De twee werknemers die zijn overleden raakten woensdag tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een reinigingsinstallatie onwel. Direct na het ongeval woensdag werd hulpverlening geboden, waarna beide medewerkers naar het ziekenhuis werden overgebracht voor nadere behandeling. Helaas verslechterde de toestand van één van beide medewerkers gedurende de dag en kwam hij donderdag te overlijden. De toestand van de andere collega was toen nog kritiek maar ook hij is nu zaterdag overleden. 

‘Onze eerste prioriteit is het steunen van betrokkenen en het geven van de volledige medewerking aan de autoriteiten die de exacte oorzaak van het ongeval gaan onderzoeken’, aldus het bedrijf.

Provincie: