zondag, 23. februari 2014 - 21:52 Update: 03-07-2014 0:41

Partij voor de Dieren wil Egelvriendelijk Utrecht

Utrecht

De Partij voor de Dieren pleit op 26 februari a.s. om 10:00 uur voor een Egelvriendelijk Utrecht.

De partij plaatst die dag onder andere een egelhuis op een groen hofje (Twente) in Lunetten. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor egels en andere dieren die in de stad leven.

De egel is een beschermde diersoort die ook in een stedelijke omgeving zoals Utrecht kan wonen. Helaas lijken er minder egels in steden te zijn. Onder andere het toenemend aantal betegelde tuinen en drukke verkeerswegen zonder veilige oversteekmogelijkheden zijn niet goed voor de leefomgeving van egels. Egels hebben in steden voldoende groen en schuilmogelijkheden nodig.

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat egels ook in steden kunnen leven en wil dan ook dat Utrecht een diervriendelijke stad wordt. Om als egel in Utrecht te kunnen (over)leven zijn lage beplanting en struiken in woonwijken noodzakelijk. Daarnaast is het van belang dat bijvoorbeeld schuttingen niet helemaal tot de grond geplaatst worden en er geen gif gespoten wordt.

Op 26 februari om 10.00 uur geeft Jennifer Bloemberg, de nummer twee op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, een positief voorbeeld door een deel van Lunetten egelvriendelijker te maken. Zij hoopt dat de Partij voor de Dieren na de verkiezingen op 19 maart in de gemeenteraad komt, zodat de partij zich daar kan inzetten voor een groen en diervriendelijk Utrecht. Zij roept ook de inwoners van Utrecht op zich in te zetten voor een egelvriendelijke stad, met egeltuinen in plaats van tegeltuinen.

Jennifer Bloemberg: “Het is van groot belang dat er aandacht is voor dieren die in Utrecht leven, zoals egels. Ik woon zelf in Lunetten en zie af en toe een egeltje lopen. In sommige buurten is de egel echter zo goed als verdwenen. Het is nodig aandacht voor de egel te vragen voordat het te laat is. We willen ervoor zorgen dat de egels die in Utrecht wonen er ook blijven en zich veilig kunnen verspreiden!”

Provincie: