zaterdag, 6. september 2014 - 19:14

Vierde editie Flikkendag Maastricht groot succes!

Maastricht

De vierde editie van Flikkendag Maastricht was een groot succes.

Ruim 95.000 bezoekers genoten  van alle demonstraties en presentaties van het werk van de hulpverleningsorganisaties. Ruim 400 deelnemers waren al vroeg bezig met de voorbereidingen om deze dag tot een feest te maken.

De dag begon met een bijeenkomst in het Stadhuis voor de media en genodigden waar Burgemeester Hoes sprak over samenwerking van hulpverleners bij crises en rampen. Hij benadrukte dat zij ons respect verdienen. Directeur communicatie politie Eric Stolwijk had het onder meer over de waarde van de Flikkendag om de burgers te laten zien wat de politie achter de schermen allemaal doet. Hij gaf ook aan dat de serie Flikken Maastricht hier een grote bijdrage aan levert.

De acteurs van Flikken Maastricht vertrokken vervolgens naar de Maas voor een spectaculaire intocht. Geflankeerd door waterscooters met bengaals vuur maakten zij hun opwachting bij de duizenden fans die stonden te wachten aan de Kesselskade. Na het uitdelen van handtekeningen gingen de hoofdrolspelers met oude legertrucks naar de Kiosk op het Vrijthof. Voor de muzikale begeleiding zorgde de Drums & Pipes band van de Politie Maastricht en Pipeband IPA Arthur Troop uit Alkmaar.

Bij de Kiosk stonden 's morgens vroeg al fans te wachten om niets te hoeven missen. De vele tienduizenden bezoekers namen tussen 11.00 en 17.00 uur ruim de tijd om op alle locaties uitgebreid het werk van de deelnemers te bewonderen. We kijken terug op een hele mooie Flikkendag Maastricht 2014. Met dank aan alle bezoekers, alle deelnemende partners en de gastvrije Maastrichtenaren die deze dag tot iets bijzonders hebben gemaakt.

Provincie:
Blik op 112: