woensdag, 31. december 2014 - 10:34 Update: 31-12-2014 11:17

Volgende maand laatste zoektocht naar Kris en Lisanne

Amersfoort

Volgende maand zal er in Panama voor de laatste keer gezocht worden naar resten van Lisanne Froon en Kris Kremers uit Amersfoort.

Dat meldt RTV Utrecht op basis van berichtgeving van het Openbaar Ministerie in Panama. De families van de verdwenen vrouwen zijn daarvan op de hoogte gesteld, zo is door een woordvoerder bevestigd.

Op verzoek van de familie van de twee Nederlandse vrouwen en de Nederlandse ambassade wordt er tussen 12 en 16 januari gezocht in de jungle van Panama, zo laat aanklager Bethsaida Pitti weten. Aan de zoektocht zullen onder meer een forensisch antropoloog, een bioloog en een DNA-specialist en criminoloog deelnemen. Verder gaan er ook vier honden en gidsen mee.

De twee vrouwen waren in Panama om Spaans te studeren. Ze verdwenen spoorloos in de omgeving van Boquete en werden door hun gastgezinnen als vermist opgegeven. Maanden later werden in de jungle onder meer  spullen en botresten van de meisjes gevonden. Wat er precies met hen is gebeurd is nooit opgehelderd.

Een woordvoerder van de familie Froon zegt dat de laatste zoektocht van harte wordt ondersteund. "Het is goed dat nog een keer alle sporen worden nagelopen om zo veel mogelijk informatie te vergaren", aldus de zegsman.

Lees alles over:
Provincie: