zondag, 20. juli 2014 - 21:44 Update: 20-07-2014 22:05

'Zeer bedankt meneer Poetin voor het vermoorden van mijn lieve enige kind'

Den Haag

In een brief die de vader, van zijn bij de vliegramp in Oekraïne omgekomen 17-jarige dochter Elsemiek de Borst, gericht aan onder andere Poetin heeft geschreven, vallen hartverscheurende teksten te lezen. De man heeft de brief verstuurd aan onder meer Poetin zo laat de man zondag tegenover Omroep West weten.

'Zeer bedankt meneer Poetin, leiders seperatisten of Oekraïnse regering voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind, Elsemiek de Borst', zo begint de brief van Hans de Borst. 'Zij was 17 jaar oud, 5 gymnasiumleerling op het Segbroek College in Den Haag en op weg naar vakantie in Maleisië', schrijft de vader.

Elsemiek was donderdag samen met haar moeder, broertje en stiefvader in het vliegtuig onderweg naar Kuala Lumpur, weet Omroep West. 

'Elsemiek zou volgend jaar eindexamen doen, samen met haar beste vriendinnen Julia en Marina, en deed het goed op school. Ze wilde daarna naar de TU Delft om bouwkunde te gaan studeren, ze had er veel zin in! Ze is er plotseling niet meer! Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is.' 'Ik hoop dat u trots bent', aldus de Borst in zijn brief.

De vader doet andere nog de oproep aan Poetin om Russische militairen naar het rampgebied te sturen en dit te bewaken zodat de onderzoekers hun werk nauwgezet kunnen verrichten. 

Bij de ramp met het vliegtuig kwamen afgelopen donderdag in totaal 298 mensen om waaronder 193 Nederlanders. 

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):