dinsdag, 2. juni 2015 - 11:51

FNV Metaal kaderleden stellen ultimatum aan Strukton

Amsterdam

Op woensdag 3 juni, 09.00 uur, bieden de FNV (kader)leden van FNV Metaal, werkzaam bij Strukton WS, een bedrijfsprotocol aan de Strukton directie aan.

Met het aanbieden van het bedrijfsprotocol willen de (kader) leden voorkomen dat Strukton WS betrokken raakt bij acties in het kader van de vastgelopen cao-onderhandelingen Metaal en Techniek.

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. 

Hart voor de zaak

FNV Metaal kaderlid Jos Broeren: “De werknemers van Strukton WS hebben hart voor de zaak en werken liever door dan dat ze staken. Maar hart voor de zaak moet wel op de juiste wijze worden gewaardeerd. Als de Strukton directie hart heeft voor zijn vakmensen, dan kunnen ze nu het bedrijfsprotocol ondertekenen. Echter….als ze niet tekenen voor 8 juni 2015, 18.00 uur, kunnen wij niet anders dan laten zien dat de Strukton werknemers een goede cao verdienen en komen er stakingen en werkonderbrekingen.“