maandag, 29. juni 2015 - 19:11

Vrouw ernstig gewond bij aanrijding vrachtwagen Harlingen

Harlingen

Een 61-jarige vrouw uit Harlingen is maandagochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Harlingen. Zij werd per traumaheli naar het UMC Groningen gebracht.

Het ongeval werd veroorzaakt door een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen. De man reed op de Achlumerdijk en op de kruising met de Grettingalaan slingerde hij, kwam op de verkeerde weghelft terecht en reed de fietsster uit Harlingen op het fietspad aan. De Pool reed verder op de linker weghelft en botste tegen een auto. De 56-jarige bestuurster uit de gemeente Harlingen belandde door de klap met haar auto op de kop op het fietspad.

De vrachtwagenchauffeur reed vervolgens weer via de linker weghelft, botste tegen een verkeersbord en kwam tegen een tuinmuur tot stilstand. De fietsster raakte zwaargewond en werd voordat de hulpdiensten ter plaatse waren door getuigen gereanimeerd. Zij werd vervolgens per traumaheli naar het UMC Groningen gebracht voor onderzoek en behandeling. Haar man kwam ter plaatse bij het ongeval en werd door agenten naar het UMC Groningen gebracht. De vrachtwagenchauffeur werd ook naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk dat hij onwel is geworden en is dat een verklaring voor de oorzaak van het ongeval. De technische verkeerspolitie doet nader onderzoek naar de toedracht. De automobiliste werd ook naar een ziekenhuis gebracht. Zij bracht het er vanaf met blauwe plekken en kneuzingen. De getuigen wordt slachtofferhulp aangeboden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):