zaterdag, 19. september 2015 - 19:54 Update: 20-09-2015 10:07

Advocaat stopt per direct met verdediging Badr Hari

Advocaat Badr Hari stapt per direct op
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

De advocaat van Badr Hari Mr. Bénédicte Ficq is per direct opgestapt als Hari's advocaat.

Dit nadat zij door de Telegraaf met de leugens van Hari was geconfronteerd. Dit schrijft de krant zaterdag. Hari had aan zijn advocaat Ficq laten weten dat hij dit weekend in Marokko zou moeten deelnemen aan een prestigieus vechtsportgala. Dit werd tijdens het pleidooi van Ficq als belangrijk argument aangedragen om Hari niet opnieuw in hechtenis te nemen.

Echter, achteraf bleek dat Hari helemaal niet deel neemt aan het kickbokstoernooi. Kort nadat het Hof het verzoek van Hari's advocaat honoreerde, liet hij al via Instagram weten het kickbokstoernooi om meerdere redenen uit te stellen. En dat terwijl Ficq bij het gerechtshof had doen voorkomen dat het om een groot en belangrijk toernooi ging, waarbij Hari de hoofdact zou zijn. Het OM was namelijk van plan Hari na de zitting weer in hechtenis te nemen. Het OM vreest vluchtgevaar omdat Badr Hari niet meer in Nederland staat ingeschreven.

Bénédicte Ficq werd door de krant geattendeerd op Hari's gedrag en reageerde verbaasd. Nadat zij eenmaal op hoogte was van het cancelen van Hari's deelname aan het toernooi, liet zij enkele uren later weten om niet nader aangegeven redenen de verdediging van Hari neer te leggen.

Provincie: