woensdag, 23. september 2015 - 10:23 Update: 23-09-2015 10:51

Oud-bankier Scheringa sluit zich aan bij partij Hero Brinkman

Den Haag

Dirk Scheringa heeft besloten weer de politiek in te gaan.

De oud-bankier heeft zich aangesloten bij de Ondernemings Partij van Hero Brinkman. In het praatprogramma Pauw liet Schering weten dat hij zich wil gaan inzetten voor de  belangen van andere ondernemers. De partij wil het ondernemers in Nederland makkelijker maken en richt zich daarbij specifiek op zz'p'ers.

Schering: 'Ik voel veel voor de politiek en voor ondernemers. Ik zie zzp'ers en ondernemers als ruggengraat van de samenleving en ik vind dat die benadeeld worden. Daarom wil ik daar mijn best voor gaan doen.' Wat hem betreft worden ondernemers een speerpunt voor de partij. 'Ik ga het liefst de Tweede Kamer in om daar ondernemers te vertegenwoordigen. Als een soort one-issue-partij.'

In de jaren 70 was Schering ook al politiek actief. Toen zat hij voor het CDA in de gemeenteraad van Opmeer. Scheringa hoopt met zijn nieuwe partij op dezelfde manier iets te kunnen betekenen als hij in het verleden deed op het gebied van kunst en sport.

Brinkman en Scheringa kennen elkaar nu ruim een half jaar. Beiden begonnen ze hun carrière bij de politie. Komende zaterdag houdt de Ondernemers Partij zijn eerste congres. Daar zal Scheringa worden gepresenteerd. Wie de lijsttrekker van de partij wordt, is nog niet bekend.