dinsdag, 13. januari 2015 - 9:57

Bosberg zaak heropend na tip over twee broers uit Lelystad

Hilversum

De politie heeft na een anonieme tip de Bosbergzaak heropend. De onopgeloste zaak stamt uit 2002.

In die nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november wordt er op de parkeerplaats Bosberg, langs de A27 nabij Hilversum, het lichaam gevonden van een man. De parkeerplaats staat in die tijd bekend als een mannenontmoetingsplaats.

Het slachtoffer is de destijds 53-jarige Les (Laurens Ernst) Strijder. Hij werkte die nacht tot een uur of drie bij het postsorteercentrum in Nieuwegein. In plaats van direct richting zijn woonplaats Ede te rijden, is hij waarschijnlijk vrijwillig naar de parkeerplaats gegaan. Daar stierf hij een natuurlijke dood. Uit onderzoek is vast komen te staan dat zijn hartstilstand waarschijnlijk veroorzaakt werd doordat anderen, zogenaamde potenrammers, hem lieten schrikken.

De anonieme tipgever spreekt van twee broers uit Lelystad die mogelijk met de dood van Ernst te maken kunnen hebben. De politie gaat vanavond in Opsporing Verzocht uitgebreid in op deze zaak. Kende u Les van de Bosberg, weet u meer over Les, bent u mogelijk getuige geweest of kwam u vroeger weleens op de Bosberg?

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):