maandag, 19. januari 2015 - 20:18

OM eist in hoger beroep 18 jaar cel voor doodslag en poging doodslag op kickboksgala

Den Bosch

​De advocaat-generaal (OM) in Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep 18 jaar cel geëist tegen een man die ervan wordt verdacht op 11 november 2012 tijdens een kickboksgala in Veghel een 37-jarige man van het leven te hebben beroofd en een broer van het slachtoffer ernstig te hebben verwond.

Ook wordt de man verdacht van verboden wapenbezit.

Op 11 november 2012 vond in Veghel een kickboksgala plaats waarbij veel ouders met kinderen aanwezig waren. De verdachte bezocht met vrienden het kickboksgala. Op enig moment ontstond een vechtpartij waarbij vrienden van de verdachte betrokken waren. De verdachte nam niet deel aan dit gevecht, maar heeft kort na het ontstaan van de vechtpartij zijn wapen gepakt dat hij naar het gala had meegenomen en gericht geschoten op het slachtoffer en de broer van het slachtoffer. Het slachtoffer overleed ter plaatse en de broer van het slachtoffer raakte ernstig verwond. De verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost.

Het OM is van mening dat er, in tegenstelling tot de visie van het OM in de procedure bij de rechtbank, niet bewezen kan worden dat verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld. Het dossier bevat onvoldoende aanknopingspunten dat de verdachte al langer een vooropgezet plan had om iemand te doden. De vereisten om te komen tot voorbedachte raad zijn de afgelopen jaren door de Hoge Raad aangescherpt. Volgens het OM heeft de verdachte wel met opzet gehandeld. 'In de visie van het OM is de verdachte met een wapen naar het kickboksgala gegaan, heeft hij zelf de confrontatie opgezocht terwijl hij een pistool bij zich droeg en heeft hij doelgericht geschoten. 

Provincie:
Tag(s):