zaterdag, 10. januari 2015 - 14:13

Plofkraak mislukt; 15-jarige jongen aangehouden voor toebrengen letsel agenten

Nieuwegein

Op zaterdag 10 januari mislukte het om de geldautomaat van een bank aan het Muntplein tot ontploffing te brengen. Toegesnelde agenten zetten de omgeving af en diverse andere agenten keken uit naar verdachten en hun voertuigen.

Bij dit zoeken naar verdachte(n) reed een bestuurder van een scooter in op agenten. Zij liepen verwondingen op aan arm en voet.

Rond 03.35 uur ontving de politie een melding van de bank en agenten stelden een onderzoek in. Zij zagen dat de geldautomaat nog intact was en nabij de bank werd een personenauto aangetroffen. Die bleek vermoedelijk gestolen te zijn en werd voor nader sporenonderzoek veilig gesteld.

Agenten lopen gekneusde arm en voet op

Bij het uitkammen van de wijk zagen agenten plotseling een jongen op een scooter wegrijden. Agenten wilden de bestuurder controleren, maar ging er vandoor. Er volgde een achtervolging waarbij diverse agenten, ook te voet, waren betrokken. Plotseling keerde de bestuurder om en reed op de toegesnelde agenten in. Twee agenten werden door de scooter geraakt en liepen letsel op aan een voet en een arm. Het lukte de agenten toch om de bestuurder tot stoppen te krijgen en aan te houden. Het ging om een 15-jarige jongen uit Nieuwegein en werd ingesloten in het bureau. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat een agent een gekneusde voet had opgelopen en de andere agent een gekneusde arm.

Jongen mogelijk niet betrokken bij mislukte plofkraak

Hoewel het onderzoek tegen de Nieuwegeiner nog niet helemaal is afgerond, houdt de politie er rekening mee dat hij niet was betrokken bij de mislukte plofkraak. Uit onderzoek bleek dat de scooter was gestolen en dat mogelijk de reden was voor de Nieuwegeiner om uit handen van de politie te blijven. Bovendien mocht hij, gezien zijn leeftijd, nog niet op een scooter rijden en was hij ook niet in het bezit van een rijbewijs. De Nieuwegeiner blijft voorlopig wel vastzitten op verdenking van (poging) zware mishandeling van de agenten door op hen in te rijden en op verdenking van diefstal/heling van de scooter. Het onderzoek tegen hem en tegen wie is/zijn betrokken bij de mislukte plofkraak, wordt voortgezet.

Provincie:
Tag(s):