maandag, 11. mei 2015 - 11:45 Update: 11-05-2015 13:40

Ruim één op de drie Nederlanders wil geen zoenende mannen zien

Den Haag

Uit het rapport 'Wel trouwen, niet zoenen', van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat steeds meer Nederlanders positief staan tegenover lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt's), maar dat 35 procent wel aanstoot neemt aan mannen die elkaar in het openbaar zoenen.

Het SCP deed dit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Met zoenende vrouwen heeft 24 procent van de Nederlanders moeite en voor 12 procent is een zoenend heterostel aanstootgevend.

Volgens het rapport staan de meeste Nederlanders in het algemeen positief tegenover lhbt's. Ruim 90 procent van de Nederlanders vindt nu dat homo's en lesbiennes hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen. Toch heeft 28 procent van de ondervraagden er moeite mee wanneer homo's hand in hand op straat lopen. Bij groepen als 70-plussers, streng-religieuzen en mensen met een migrantenachtergrond is dit aantal twee keer zo groot, zo schrijft de NOS.

COC-voorzitter Tanja Ineke zegt in het NOS Radio I Journaal: 'Er is nog veel om voor te vechten als zo veel Nederlanders moeite hebben met iets onschuldigs en liefdevols als een kus of hand in hand lopen.'

Provincie:
Tag(s):