donderdag, 14. januari 2016 - 10:57 Update: 14-01-2016 11:00

Dit is de nieuwe Hyundai IONIQ

Dit is de nieuwe Hyundai IONIQ
Foto: Hyundai
Amsterdam

Hyundai heeft de IONIQ onthuld. Dat gebeurde in het Namyang R&D Center van Hyundai in Zuid-Korea. De Hyundai IONIQ is ’s werelds eerste model met keuze uit drie aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride.

Bovendien blinkt hij uit door zijn dynamische rijgedrag en handling. Komende zomer start de levering in Nederland van de hybride- en de volledig elektrisch aangedreven versie. Deze laatste komt dit jaar nog in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Later dit jaar volgt de IONIQ met plug-in hybride-aandrijving. 

De onthulling van de Hyundai IONIQ vormt een mijlpaal in de geschiedenis van Hyundai. Het is de start van een geheel nieuwe toekomst op het gebied van mobiliteit. Met de IONIQ laat Hyundai zien dat het voortdurend streeft naar technische innovatie. Deze hybride is groen, zuinig en behoort tot de efficiëntste auto’s in zijn klasse. En natuurlijk zonder dat dat ten koste gaat van rijplezier en een aantrekkelijk design.

Volledig nieuw ontworpen chassis

Bij het ontwikkelen van de Hyundai IONIQ is ervoor gekozen om in één keer een flinke stap voorwaarts te maken met hybride-aandrijving. Met de IONIQ presenteert Hyundai een compleet nieuwe hybride-generatie, met aan de basis een volledig nieuw ontworpen chassis. Rijdynamiek en een perfecte wegligging stonden bij het ontwerp van de Hyundai IONIQ namelijk altijd voorop. De ingenieurs hebben dat onder meer bereikt door de batterijen onder in de bodemplaat te integreren. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt, een directe stuurrespons en een stabiel bochtengedrag. De Hyundai IONIQ dankt zijn dynamiek tevens aan de multilink-achterwielophanging met dubbele, laag geplaatste draagarmen. 

Categorie:
Tag(s):