vrijdag, 15. januari 2016 - 17:49 Update: 15-01-2016 17:55

Eerste Ford Focus RS van band gerold

Eerste Ford Focus RS van band gerold
Foto: Ford
Eerste Ford Focus RS van band gerold
Foto: Ford
Amsterdam

Voor snelle Ford's gloort een nieuw tijdperk nu de productie van de Focus RS is gestart. Ford verwacht 41.000 sportieve auto's voor de Europese markt te produceren in 2016. In 2015 bedroeg de productie 29.000 stuks. Dit is een stijging van 40 procent op jaarbasis.

In 2015 is de verkoop van sportieve auto's in Europa met 62 procent gestegen ten opzichte van 2014. De modellen waar het meest vraag naar is, zijn onder andere de geheel nieuwe Focus RS (waarvan het eerste exemplaar onlangs van de band is gerold in Saarlouis, Duitsland), de Ford Mustang waarvan er in Europa nu meer dan 13.000 zijn besteld en de populaire Focus ST- en Fiesta ST.

Terwijl de gloednieuwe Ford GT nog moet worden geproduceerd, biedt Ford nu al het meest uitgebreide assortiment van sportieve modellen, van compacte hatchbacks tot supercars met een hoog prestatievermogen.

“Dit wordt een gedenkwaardig jaar voor de sportieve auto's van Ford, die beschikken over een ongekend prestatievermogen en geavanceerde technologieën in de aandrijving en het chassis, waaronder het nieuwe Ford Performance AWD-systeem (All Wheel Drive) voor onze Focus RS”, zegt Joe Bakaj, Vice President Product Development van Ford Europa.

De RS breekt alle records

De Focus RS is een van de 12 nieuwe sportauto's die Ford tot 2020 wereldwijd op de markt zal brengen. Dit model is ontwikkeld door een team ingenieurs van Ford Performance in Europa en de VS en is voorzien van een speciaal ontwikkelde versie van de nieuwe 2.3-liter Ford EcoBoost-motor, die een maximaal vermogen van 350 pk biedt en in 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. Hierdoor is deze sportieve hatchback het Ford RS-model met de snelste acceleratie ooit.

De Focus RS heeft grensverleggende, innovatieve Ford Performance AWD met Dynamic Torque Vectoring voor superieure handelbaarheid, grip en bochtsnelheid. Ook beschikt dit model over diverse aandrijfmodi; het is de eerste auto in de branche met een driftmodus, waarmee de bestuurder overstuurdrift kan beheersen, en is het eerste RS-model dat is uitgerust met Launch Control.

Dit model kan sinds september worden besteld en sindsdien hebben klanten al meer dan 3.100 orders geplaatst en nog eens 250.000 mensen hebben een Focus RS geconfigureerd op een van de Ford-websites.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):