dinsdag, 2. februari 2016 - 16:14

Volkswagen klaar voor uitvoeren software-update Amarok

Volkswagen klaar voor uitvoeren software-update Amarok
Foto: fbf

Volkswagen is klaar voor het uitvoeren van de software- update van de Amarok 2.0 TDI. Deze Volkswagen is het eerste betrokken model waarbij een update zal plaatsvinden. Het KBA (Kraftfahrt Bundesamt), dat de software- update heeft goedgekeurd, heeft bevestigd dat deze voor de Amarok geen invloed heeft op de prestaties, het verbruik en de CO2-uitstoot.

Vandaag hebben de Duitse Minister van Transport, Alexander Dobrindt, en Herbert Diess, bestuursvoorzitter van het merk Volkswagen, in Berlijn het startsein gegeven voor de software- update van de Amarok 2.0 TDI. De update kan binnen een half uur worden uitgevoerd. Nederlandse eigenaren van de betrokken Amaroks worden vanaf week 9 uitgenodigd voor een bezoek aan de Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

Fases

De herstelactie van alle betrokken auto’s zal in een aantal fases worden uitgevoerd. Zodra de software-update van een betrokken model is goedgekeurd door het KBA, zal contact worden opgenomen met de eigenaren van deze auto’s voor het maken van een werkplaatsafspraak. In de loop van het eerste kwartaal is de software-update voor alle betrokken modellen met 2.0 TDI- motor beschikbaar. De update voor modellen met de 1.2 TDI-motor staat gepland voor het einde van het tweede kwartaal. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI- motoren duurt 30 minuten. Voor de modellen met een 1.6 TDI-motor is naast een software-aanpassing ook de plaatsing van een zogenaamd stromingsrooster noodzakelijk. Deze update is vanaf het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Deze update kan binnen een uur worden uitgevoerd.

Categorie:
Tag(s):