vrijdag, 18. maart 2016 - 11:54 Update: 18-03-2016 12:01

Nieuw! De MINI John Cooper Works Cabrio

Nieuw! De MINI John Cooper Works Cabrio
Foto: MINI Nederland
Amsterdam

Met het koude en natte winterweer lijkt het toeren in een cabrio nog ver weg. Voor MINI geen reden om te wachten met de introductie van de tweede John Cooper Works-versie.

Dit nieuwe model is uitermate geschikt voor de meer sportieve rijder, vanwege het beloofde raceautogevoel dat je zowel met de kap open als dicht ervaart. En hij wordt in Nederland gemaakt! Tijdens de ontwikkeling is er extra aandacht geweest voor geluidsisolatie en veiligheid.  

De MINI John Cooper Works Cabrio is het tweede model dat exclusief in Nederland in Born wordt geproduceerd en de eerste cabrio die in deze fabriek van de band rolt. De productie gaat in maart van start en is leverbaar vanaf € 44.990. Het nieuwe model MINI biedt plaats voor vier personen en heeft een elektrische bedienbare stoffen kap die geopend kan worden in 18 seconden. Daarna is het volop genieten van de snelheidsbeleving die zo’n auto geeft. 

Deze versie van de MINI verschilt op een paar punten van de bestaande MINI Cabrio. Zo is de kleur Rebel Green alleen mogelijk bij de John Cooper versie en heeft het model een voorbumper met grote luchtinlaten onderin en een sportuitlaatsysteem met dubbele uitlaatuiteinden. De John Cooper Cabrio heeft een extra verstevigde carrosseriestructuur voor een perfecte wegligging en veiligheid. Voor deze versie is er een speciale motor op basis van TwinPower Turbo-techniek ontwikkeld met een vermogen van 231 pk. Deze motor zorgt ervoor dat je vanuit stilstand in 6,6 seconden naar 100 kilometer per uur kunt versnellen. Dit is 2,2 seconden sneller dan de MINI Cooper Cabrio. De John Cooper Works Cabrio is standaard uitgerust met een zesversnellingsbak, maar een sportieve 6-traps Steptronic automaat is ook mogelijk. De topsnelheid voor de handgeschakelde versie is 242 kilometer per uur en voor de automaat 240 kilometer per uur. Het gemiddelde verbruik ligt met 6,5 liter per 100 kilometer (automaat 5,9 liter per kilometer) wel hoger dan de MINI Cooper Cabrio, waarbij het verbruik ongeveer 5 liter per 100 kilometer is. 

Verder zijn de uitrustingspakketten Chili en Wired beschikbaar om de MINI er net even anders uit te laten zien dan de standaard. Zo krijg je bij Chili veloursmatten, lichtmetalen velgen, lederen bekleding en een leren sportstuurwiel. Het Wired-pakket zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt en bevat een multifunctioneel stuur waarmee via Bluetooth veilig een smartphone gebruikt kan worden. Met deze opties voor het interieur en exterieur sluit de MINI op allerlei wensen aan.   

Zie je de MINI John Cooper Cabrio wel zitten? Regel via meteenautoverkopen een mooie prijs voor je huidige auto en maak werk van je wens!

Categorie:
Provincie:
Tag(s):