maandag, 23. mei 2016 - 18:18 Update: 23-05-2016 18:28

Europese première Mazda MX-5 RF op Goodwood Festival Of Speed

Europese première Mazda MX-5 RF op Goodwood Festival Of Speed
Foto: Mazda
Waddinxveen/Goodwood/Engeland

De geheel nieuwe Mazda MX-5 RF, de laatste versie van de best verkochte tweezits sportauto aller tijden, beleeft zijn Europese première op het komende Festival of Speed in het Engelse Goodwood, in de derde week van juni. Dit meldt Mazda maandag.

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de spectaculaire uitvoering van de legendarische roadster zal het hoogtepunt vormen van de Mazda stand op Goodwood, die geheel in het teken staat van een eerbetoon aan de MX-5 en zijn verleden, heden en toekomst.

Miljoenste exemplaar

Want de in ‘Machine Grey’ uitgevoerde MX-5 RF zal de stand delen met het één miljoenste exemplaar van de MX-5, dat op 22 april jl, van de productieband in Hiroshima rolde en met de MX-5 Spyder en MX-5 Speedster concept cars. 

De MX-5 RF is trouw gebleven aan de praktische grondbeginselen van de inklapbare hardtop versie van de vorige generatie. Zijn fastback styling geeft de auto een unieke look, of het dak nu open is of dicht. 

Roadster

In geopende toestand hebben de inzittenden de bescherming van het achterste dakgedeelte, dat achter de stoelen op zijn plaats blijft nadat het bovenste deel van het dak is opgeborgen. Door klanten meer keuze te bieden versterkt de MX-5 RF nog meer de aantrekkingskracht van 's werelds favoriete roadster.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):