maandag, 20. juni 2016 - 10:49 Update: 20-06-2016 14:12

''Banden F1 van Verstappen sleten veel te hard''

Banden F1 van Verstappen sleten veel te hard
Foto: VKV Groep
Baku

Het zat Max Verstappen zondag niet mee tijdens de Grand Prix van Europa in Baku. De banden waar Verstappen mee reed sleten harder dan verwacht.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, zegt op Verstappen.nl hierover: “Uiteindelijk is het een teleurstellend resultaat nadat we met Ricciardo op de eerste rij startten. Beide rijders hadden al vanaf de vierde ronde veel last van slijtage op de super zachte banden. De situatie veranderde niet toen we naar de zachte banden wisselden, toen wederom beide auto’s vroegtijdig last hadden van veel slijtage, terwijl de band tot het einde van de race mee zou moeten gaan."

"Pas toen we een ongeplande stop maakten voor medium banden gingen de auto’s goed werken. Vanaf toen waren beide rijders erg competitief, om uiteindelijk als zevende en achtste te finishen, met Max die de op twee-na-snelste ronde van de race reed. Het is noodzakelijk om te begrijpen hoe de banden zich gedroegen in deze race. Het was een frustrerende race, maar we kregen tenminste beide auto’s aan de finish en we hebben onze voorsprong op Williams in het constructeurs kampioenschap uitgebreid."

Categorie:
Provincie: