donderdag, 23. juni 2016 - 12:32

Ford Mondeo ST Line onthuld

Ford Mondeo ST Line onthuld
Foto: Ford
Ford Mondeo ST Line onthuld
Foto: Ford
Amsterdam

Ford heeft vandaag de Ford Mondeo ST Line onthuld. Dit gebeurde op het Goodwood Festival of Speed 2016 in het Verenigd Koninkrijk.

De Mondeo ST-Line is de nieuwste telg in de onlangs onthulde ST-Line modelreeks, waarin een sportieve styling centraal staat die is geïnspireerd op Ford Performance-modellen. De ST-Line modellen zijn leverbaar met verschillende krachtige en zuinige EcoBoost-benzine- en TDCi-dieselmotoren van 100 tot 203 pk.

Met sportieve designelementen voor zowel de carrosserie als het interieur, geïnspireerd op de geprezen Fiesta ST en Focus STPerformance-modellen, zijn de nieuwe ST-Line modellen ontworpen voor klanten die de sportieve uitstraling van de ST-modellen wensen, maar die niet het volledige prestatievermogen van ST-motoren en het chassis met sporttechnologieën hoeven te benutten.

"Dankzij onze nieuwe ST-Line kunnen nog meer mensen de sportieve stijl en rijdynamiek ervaren die is geïnspireerd op ons spectaculairste Ford Performance-assortiment ooit, met modellen als de Focus RS, de nieuwe Ford Mustang en de Ford GT-supercar", aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. "Dit jaar verwachten we 40.000 sportieve auto's te verkopen in Europa, een stijging van 50 procent ten opzichte van 2015, een jaar waarin het aantal verkochte sportieve auto’s al met 61 procent steeg in vergelijking met 2014."

De Fiesta ST-Line kan per direct worden besteld en kost € 18.995,-. De prijzen voor de Focus en Mondeo ST-Line modellen volgen binnenkort. 

Categorie:
Provincie: