donderdag, 1. september 2016 - 9:22

Mannen betalen meer voor autoverzekering dan vrouwen

Mannen betalen meer voor autoverzekering dan vrouwen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Mannen betalen gemiddeld een hogere premie voor hun autoverzekering dan vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl, waarbij de samenstelling van 3700 afgesloten autoverzekeringen zijn vergeleken.

Ondanks het feit dat mannen vaak meer schadevrije jaren hebben opgebouwd en zich minder uitgebreid verzekeren, betalen zij gemiddeld een hogere premie voor alle basisdekkingen dan vrouwen. Bij een allrisk autoverzekering is dit verschil met vrouwen het grootste, hiervoor betalen mannen maar liefst 8 euro per maand meer. 

Vrouwen kiezen voor zekerheid

Waar vrouwen vaker kiezen voor zekerheid, gaan mannen liever voor een goedkopere dekking. Zo sluiten mannen vaker alleen een verplichte WA verzekering af (62 procent) dan vrouwen (55 procent). Vrouwen sluiten op hun beurt weer eerder een allrisk autoverzekering af (15 procent) dan de mannelijke weggebruiker (11 procent). In alle gevallen betalen mannen gemiddeld meer voor hun autoverzekering.

Mannen meer schadevrije jaren 

Het blijkt ook dat mannen gemiddeld meer schadevrije jaren hebben dan vrouwen. Mannen hebben gemiddeld 5,4 schadevrije jaren en vrouwen 4,5. Dit betekent dat mannen meer no-claimkorting krijgen dan vrouwen en dat zou juist op een lagere premie moeten wijzen. 

Mannen en dure auto's

De keuze voor een auto is van invloed op de hoogte van de premie. Mannen kopen over het algemeen duurdere auto's dan vrouwen. De gemiddelde waarde van de verzekerde auto van een man ligt op 24.217 euro. Vrouwen rijden in een auto met een gemiddelde waarde van 19.661 euro. De voorkeur voor duurdere auto's zien de mannen terug in een hoge premie. 

Categorie: