donderdag, 29. september 2016 - 13:57

Opel Ampera-e met actieradius van meer dan 500 kilometer

Opel Ampera-e met actieradius van meer dan 500 kilometer
Parijs

Opels CEO, Karl-Thomas Neumann, onthulde vandaag op de Autosalon van Parijs de volledig elektrisch aangedreven, revolutionaire Opel Ampera-e. De ster van de show biedt een actieradius van meer dan 500 kilometer (volgens NEDC-cyclus, voorlopige cijfers). Dat is minstens 200 kilometer meer dan zijn naaste concurrent in het segment. Andere wereldprimeur is de stoere Opel KARL ROCKS met SUV-achtige kenmerken en ook de nieuwe Opel Zafira en MOKKA X staan te schitteren. En met het groene kleurthema van de stand toont Opel aan dat het duurzame mobiliteit hoog in het vaandel heeft.

Neumann zei tijdens de persconferentie van Opel: "De geheel nieuwe Ampera-e is de elektrische auto voor iedereen. Het is de nieuwe definitie van elektrische mobiliteit en heeft de grootste horde genomen: actieradius. Uit voorlopige NEDC-tests blijkt dat de Ampera-e een actieradius heeft van meer dan 500 kilometer op één batterijlading. En als de berijder onderweg moet bijladen, dan kan hij bij een openbaar laadpunt* binnen dertig minuten elektriciteit voor bijna 150 kilometer 'bijtanken'. In de eerste helft van volgend jaar introduceren we de auto in Europa."

Neumann vertelde ook dat als proeve van bekwaamheid vorig weekend een Ampera-e over de weg van Londen naar de Autosalon van Parijs 417 km was gereden op een enkele batterijlading. En bij aankomst in Parijs toonde de boardcomputer een resterende actieradius van 80 kilometer, waarmee wordt bevestigd dat de Ampera-e daadwerkelijk een actieradius van ongeveer 500 kilometer kan realiseren in het dagelijkse verkeer.

Opel heeft de Ampera-e ook getest volgens het snelheidsprofiel van de stringente WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) testcyclus (verkorte versie). En ook in deze test presteerde de Ampera-e uitstekend: op basis van testresultaten berekenden de ingenieurs dat de gecombineerde actieradius meer dan 380 kilometer moet zijn. Uiteraard kan de actieradius in de praktijk afwijken vanwege de rijstijl en externe factoren.

De Opel Ampera-e is een slim concept, niet alleen vanwege de efficiënte aandrijflijn. Het 60 kWh-batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen. De bagageruimte van 381 liter doet niet onder voor die van een vijfdeursauto in het C-segment.

Pamela Fletcher, Executive Chief Engineer, vertelde in Parijs: "Het batterijpakket is niet alleen slim vormgegeven en gepositioneerd voor optimale binnenruimte, het is ook een integraal onderdeel van de carrosseriestructuur. Het draagt dus bij aan de stijfheid en de stabiliteit van de auto, maar ook aan crashbestendigheid en gewichtsreductie. En het verlaagt het zwaartepunt van de Ampera-e."

Categorie: