dinsdag, 18. oktober 2016 - 17:13

Opel Ampera-e wint Autobest 2016 Awards

Opel Ampera-e wint Autobest 2016 Awards

Opel heeft twee onderscheidingen in de wacht gesleept bij de AUTOBEST 2016 Awards. De nieuwe, volledig elektrische Ampera-e won de titel 'ECOBEST 2016', terwijl de Opel Group als organisatie is uitgeroepen tot 'COMPANYBEST 2016'. De AUTOBEST-jury wordt gevormd door 31 onafhankelijke journalisten uit geheel Europa.

De elektrische Opel Ampera-e is uitgeroepen tot ECOBEST 2016, een onderscheiding die toegekend wordt aan duurzame producten en technieken. Het fonkelnieuwe model overtuigt met zijn indrukwekkende prestaties en actieradius. Volgens de jury behoort de Ampera-e tot de selecte groep auto's die in Europa voor de echte doorbraak van elektrische mobiliteit zou kunnen zorgen.

Indrukwekkende actieradius

Met een actieradius van ruim 500 km (volgens NEDC-cyclus, voorlopige cijfers), komt de Ampera-e in theorie 100 km verder dan zijn meest naaste concurrent. Hij staat met zijn 60 kWh-batterij en 150 kW (204 pk) elektromotor garant voor krachtige prestaties. De bagageruimte is met 381 liter inhoud bovengemiddeld in deze klasse. Ook is hij zeer vooruitstrevend op het gebied van connectiviteit, dankzij Opel OnStar en IntelliLink.
 

COMPANYBEST 2016

Onder leiding van Opel Groups CEO Karl-Thomas Neumann is Opel aan de winnende hand en maakt het zowel qua marktaandeel als financiële positie grote stappen. De ommekeer is een goed voorbeeld van Opels motto "German precision meets sculptural artistry", die niet alleen geldt voor de nieuwe modellen, maar voor het gehele bedrijf. Daarom heeft de Opel Group de prestigieuze 'COMPANYBEST 2016' Award gewonnen. 'We zijn bijzonder trots op deze prestigieuze onderscheidingen. Het toont aan dat onze modellen én ons bedrijf overtuigen. We hebben ons marktaandeel dit jaar al in achttien landen vergroot en dat kan alleen met een goed team en de juiste producten', benadrukt Neumann.

Opels succes bij de AUTOBEST 2016 Awards volgen op de glansrijke overwinningen van de IntelliLux LED matrixverlichting die de SAFETYBEST award vorig jaar won en de Opel Corsa, die bij de AUTOBEST 2015 Awards werd verkozen tot overall winnaar.