zondag, 26. maart 2017 - 9:43 Update: 26-03-2017 10:35

Max Verstappen pakt 5e plek in Australië, Vettel wint

Max Verstappen pakt 5e plek in Australië, Vettel wint
Foto: VKV Groep
Melbourne/Australië

In Australië is Max Verstappen zondag als vijfde geëindigd tijdens de eerste Grand Prix race van het nieuwe F1-seizoen. Duitser Sebastian Vettel van het Ferrari-team winst te verrassen en werd eerste.

De eerste F1-wedstrijd werd zondag gereden in het Australische Melbourne. Lewis Hamilton startte met zijn Mercedes op pole position, Vettel op positie 2, Bottas op 3, Raikkonen op 4 en Verstappen op positie nummer 5. 

Vettel verrassend

Alleen Vettel wist te verassen en wisselde tijdens de race van de 2e plek naar de nummer 1 met Hamilton. Bottas, Raikkonen en Verstappen bleven hun startpositie gedurende de race vasthouden en eindigde respectievelijk op de 3e, 4e en 5e plaats. 

Red Bull

Max Verstappen zei na afloop van de race niet ontevreden te zijn over zijn eigen prestaties zeker niet gezien de aanloop naar de race toe waarbij de eerste indruk van de prestaties van zijn wagen toch wat tegenviel. Voor zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo liep de eerste race van het seizoen uit op een catastrofe. De Australiër kampte bij de start al met technische problemen waardoor hij pas van start ging toen de race al een paar rondes bezig was. Bovendien viel hij vervolgens halverwege de race uit.

Categorie: