maandag, 26. juni 2017 - 15:13

Nieuwe, geavanceerde en efficiënte 220 kw (300 pk) sterke benzinemotor voor Jaguar XE, XF en F-PACE

Nieuwe, geavanceerde en efficiënte 220 kw (300 pk) sterke benzinemotor voor Jaguar XE, XF en F-PACE

Jaguar introduceert een nieuwe, efficiënte en krachtige Ingenium-turbobenzinemotor met 220 kW (300 pk) vermogen voor de Jaguar XE, XF en F-PACE.

De 2,0-liter viercilinder Ingenium-turbobenzinemotor levert een koppel van 400 Nm voor een uitzonderlijk snelle acceleratie. De trekkracht is zo groot dat de motor de Jaguar F-PACE, de winnaar van de titel World Car of the Year, in 6,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur katapulteert. Het benzineverbruik bedraagt slechts 7,7 l/100 km.

In Jaguars zakenlimousine, de XF, zorgt de motor in combinatie met vierwielaandrijving voor een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 5,8 seconden. Met een gemiddelde CO2-emissie van 163 g/km en een verbruik van slechts 7,2 l/100 km is de nieuwe Ingenium-motor uiterst efficiënt en levert de motor de prestaties die men van een Jaguar verwacht.

De nieuwe Ingenium-benzinemotor laat in de XE, Jaguars sportsedan, nog indrukwekkender cijfers noteren. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur vergt slechts 5,5 seconden voor de versie met vierwielaandrijving. Het bescheiden verbruik van slechts 6,9 l/100 km en de CO2-emissie van 157 g/km laten zijn duurzame reputatie desondanks intact.

De nieuwe viercilinder benzinemotor, P300 genoemd, profiteert van de nieuwste motortechnologie van Jaguar Land Rover. Zo zijn de twin-scroll turbo's voorzien van keramische kogellagers om de inwendige frictie te reduceren en zorgt het compressorwiel met extra capaciteit voor nog betere prestaties. De nieuwe motor wordt geproduceerd in het Engine Manufacturing Centre in Wolverhampton (VK), dat een investering van maar liefst 500 miljoen pond vertegenwoordigt.

Met de geavanceerde ZF-achttraps automaat die Jaguar monteert, zorgt de aandrijflijn voor een bijzonder soepele acceleratie, met nagenoeg schokvrije schakelmomenten en een uitstekende gasrespons. Kopers van de XE en XF kunnen bovendien kiezen uit achterwiel- en vierwielaandrijving.

De introductie van de krachtige, nieuwe benzinemotor is de jongste in een serie verfijningen aan de XE, XF en F-PACE. Eerder dit jaar breidde Jaguar het geavanceerde Ingenium-motorengamma al uit met een 147 kW (200 pk) sterke versie van de 2,0-liter viercilinder turbomotor voor de XE en de XF én een 184 kW (250 pk) sterke versie van dezelfde motor voor alle modellen. Jaguar introduceerde onlangs ook een 177 kW (240 pk) sterke versie van de 2,0-liter viercilinder twinturbodieselmotor.

Andere verfijningen voor het nieuwe modeljaar zijn onder meer extra voorzieningen die het comfort verder verhogen, zoals de Gesture Boot Lid voor de XE en XF, en Jaguars Configurable Dynamics-technologie. Hiermee kan de bestuurder de instellingen en het functioneren van de automatische transmissie, het gaspedaal en de besturing aanpassen aan zijn eigen voorkeuren.

Zowel de Jaguar XE, XF als F-PACE is voorzien van de nieuwste veiligheidstechnieken, zoals Forward Vehicle Guidance en Forward Traffic Detection. De prijzen van de Jaguar XE, XF als F-PACE met de nieuwe 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor met 220 kW (300 pk) en 400 Nm beginnen bij:

Jaguar XE 3.0t AWD Automaat vanaf € 58.903
Jaguar XF 3.0t AWD Automaat vanaf € 72.900
Jaguar F-PACE 3.0t AWD Automaat vanaf € 73.950

Categorie:
Tag(s):