vrijdag, 7. december 2018 - 11:29

Nieuwe Hyundai Tucson: ingrijpend vernieuwd

Nieuwe Hyundai Tucson: ingrijpend vernieuwd
Nieuwe Hyundai Tucson: ingrijpend vernieuwd

De nieuwe Hyundai Tucson, het bestverkochte model van Hyundai in Europa, is ingrijpend vernieuwd. Met een belangrijke update qua design, connectiviteit en veiligheid. Nieuwe aandrijflijnen verbeteren de prestaties en de efficiëntie van de auto, zowel op de weg als off-road. Hyundai’s SUV in het C-segment is nu ook voorzien van de kenmerkende Cascade-grille, het familiegezicht van alle modellen van Hyundai. Verder is de nieuwe Hyundai Tucson uitgerust met toonaangevende voorzieningen op het gebied van veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

Exterieurdesign

Nieuwe designaccenten en scherpe en elegante lijnen accentueren het progressieve karakter van de nieuwe Hyundai Tucson. De Cascade-grille en de verfijnde nieuwe lichtsignatuur met LED-koplampen en LED-dagrijverlichting geven de auto een elegante hightech uitstraling. De eveneens nieuw ontworpen bumpers en skidplate bezorgen de nieuwe Hyundai Tucson zijn brede, dynamische looks. Ook het design van de lichtmetalen 16-, 17- en 19-inch velgen is vernieuwd, en geven de auto een nog verfijnder aanzien.

De opvallende achterzijde van de compacte SUV wordt gekenmerkt door de nieuw ontworpen verchroomde dubbele uitlaat (m.u.v. 1.6 GDI) in combinatie met de scherpe lijnen van de nieuwe achterklep en achterbumper. De achterlichtunits zijn ook nieuw ontworpen en accentueren de eenvoud van het design van de nieuwe Tucson.

Er zijn drie nieuwe carrosseriekleuren leverbaar: Olivine Grey, Stellar Blue en Champion Blue. Verder is een panoramisch zonnedak een optie die zorgt voor een extra gevoel van ruimte in het interieur.

Interieurdesign

Het vernieuwde en verfijnde interieur verenigt designkenmerken van Hyundai met nieuwe frisse accenten en is comfortabeler en ruimer. De bovenzijde van het dashboard is volledig nieuw en bekleed met hoogwaardig zacht aanvoelend materiaal voor een behaaglijke en hoogwaardige sfeer. Nieuwe lederen en stoffen bekleding met accenten in reliëf verhogen het kwaliteitsgevoel.

De blikvanger in de middenconsole is het ‘zwevende’ scherm van het audiosysteem, dat ergonomisch geplaatst is zodat de bestuurder zijn op de weg kan houden.

Er is keus uit drie kleurenthema’s voor het interieur: Light Grey, Black en Red Wine. Zwarte hemelbekleding wordt geleverd in combinatie met het interieurthema Red Wine of Light Grey. Black wordt gecombineerd met een witte hemelbekleding.

Over het algemeen is het interieur van de nieuwe Hyundai Tucson verfijnder, met een meer glanzende afwerking die een elegantere indruk maakt.

Voor meer rijcomfort en een sportief gevoel is de nieuwe Hyundai Tucson uitgerust met comfortabele sportstoelen die een optimale zithouding en daardoor optimaal comfort bieden. Met de speciale verwarmings- en ventilatiefuncties is het interieur voorbereid op hete zomers en koude winters. Ten slotte biedt de nieuwe Hyundai Tucson een zeer ruime bagageruimte van 513 liter (459 liter voor de 48V-versie).

Uitgebreide standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de basisversie i-Drive is uitgebreid met cruisecontrol met snelheidslimiet, mistlampen aan de voorzijde en een stuurwiel en versnellingspookknop in lederlook. Daarbovenop is de Comfort-uitvoering nu voorzien van een USB-aansluiting voor de tweede zitrij, een draadloze oplaadaansluiting voor de mobiele telefoon, Forward Collision-avoidance Assist (FCA) en – alleen in combinatie met automatische transmissie – Adaptive Cruise Control. Tot slot is de topversie Premium nog voorzien van Around View Monitor, grootlichtassistent, een Krell Premium-audiosysteem en Full-LED verlichting.

Vernieuwde aandrijflijnen, betere prestaties

De nieuwe Hyundai Tucson biedt keuze uit twee benzine- en twee dieselversies. Alle zijn vernieuwd, met een lager gewicht en minder CO2-uitstoot. De nieuwe Tucson is de eerste Hyundai die leverbaar wordt met een 48V mild-hybrideaandrijflijn. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan Hyundai’s handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT), een aantal is ook leverbaar met de 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT) of een 8-trapsautomaat (8AT).

De krachtigste motor in het gamma is de 2.0-liter CRDi-dieselmotor met 136 kW (185 pk) vermogen, gekoppeld aan een mild-hybridaandrijflijn (48 MHEV). Het gecombineerd verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is dan 5,2-5,8 l/100 km, de CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) 153 g/km*. In combinatie met de 2.0-liter dieselmotor biedt een elektrisch systeem ondersteuning bij de acceleratie door tot wel 12 kW aan extra vermogen te leveren. Daardoor worden het verbruik en de CO2-uitstoot beperkt. Het lithium-ion-polymeerbatterijpakket heeft een capaciteit van 0,44 kWh en wordt opgeladen via regeneratief remmen (waarbij de elektromotor wordt ingezet om de auto te vertragen).

Klanten kunnen ook kiezen voor de nieuw ontwikkelde 1.6-liter Smartstream-dieselmotor: deze levert 100 kW (136 pk). Deze motor wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving en is optioneel leverbaar met de 7DCT en voorwielaandrijving. Het gecombineerde verbruik van de 85 kW-versie (omgerekend op basis van NEDC) is 4,8-5,0 l/100 km en de gecombineerde CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) bedraagt 126-132 g/km*. De 100 kW-versie verbruikt gecombineerd (omgerekend op basis van NEDC) 4,7-5,3 l/100 km en heeft een (eveneens omgerekende) CO2-uitstoot van 123-138 g/km*.

De nieuwe Hyundai Tucson biedt ook keuze uit twee benzinemotoren. De 1.6 GDI met standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving levert 97 kW (132 pk). Het gecombineerde verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is 7,0-7,2 l/100 km en de gecombineerde CO2-uitstoot (ook omgerekend) bedraagt 159-165 g/km*.

De andere benzinemotor, de 1.6 T-GDI, levert 130 kW (177 pk) en is er in combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak of de 7DCT, beide met voor- of vierwielaandrijving (HTRAC). Het gecombineerde verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is 6,9-7,9 l/100 km, de gecombineerde CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) bedraagt 159-180 g/km*. De nieuwe T-GDI biedt keuze uit de 7DCT en vierwielaandrijving (HTRAC). De optionele 7DCT biedt twee rijmodi, Normal en Sport, die zowel de efficiëntie als het rijplezier vergroten.

Alle motoren zijn uitgerust met het Idle Stop and Go-systeem (ISG), dat de motor automatisch uitschakelt als de auto tot stilstand komt. Dat draagt bij aan een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Het volledige motorengamma voldoet aan de nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm.

De nieuwe Hyundai Tucson is voorzien van R-MDPS, de elektrische, motorbekrachtigde tandheugelbesturing die meer stabiliteit biedt en zorgt voor directe reacties bij lagere snelheden.

Categorie:
Tag(s):