dinsdag, 23. februari 2016 - 16:50 Update: 23-02-2016 20:40

BAM mag voor 145 miljoen euro twee Duitse universiteiten bouwen

BAM sleept miljoenenorder binnen in Duitsland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bunnik

Bouwbedrijf BAM Deutschland AG heeft twee opdrachten verworven voor de bouw van universiteitsgebouwen in Düsseldorf en Keulen. 'Hiermee is in totaal een bedrag gemoeid van ruim € 145 miljoen', meldt BAM dinsdag.

Voor de Heinrich Heine Universiteit Düsseldorf realiseert BAM Deutschland een complex van drie gebouwen met een totaal brutovloeroppervlak van 38.000 m². De nieuwbouw, ontworpen door Hascher Jehle Projektgesellschaft, biedt onderdak aan kantoren, laboratoria en collegezalen, alsmede een centrale chemicaliënopslag. Met het project is een bedrag gemoeid van ruim € 85 miljoen. De werkzaamheden starten deze maand en worden naar verwachting begin 2018 voltooid.

Bij de Universiteitskliniek in Keulen realiseert BAM Deutschland een nieuw oncologisch behandelcentrum. Het gebouw van zeven verdiepingen, totaal bruto vloeroppervlak bijna 37.000 m², is ontworpen door medfacilities GmbH in samenwerking met kadawittfeldarchitektur GmbH (gevelontwerp). 

De opdrachtsom bedraagt ruim € 60 miljoen. BAM Deutschland AG, de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten, verwacht het project in augustus 2018 te voltooien.

Categorie:
Provincie: