dinsdag, 25. oktober 2016 - 14:42 Update: 25-10-2016 14:48

Zorgverlener Beweging 3.0 voor 8 maanden onder verscherpt toezicht

Zorgverlener Beweging 3.0 voor 8 maanden onder verscherpt toezicht
Foto: Archief EHF
Amersfoort

Zorgverlener Beweging 3.0 in Amersfoort is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voor acht maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dit heeft IGZ dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan alle normen. Dit leidt tot risico’s voor cliënten. Beweging 3.0 biedt diverse vormen van zorg op ruim 20 locaties. Zij bieden onder andere thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg en revalidatiezorg.

Nog niet alle noodzakelijke verbeteringen doorgevoerd

De inspectie heeft Beweging 3.0 de afgelopen jaren een aantal keer gevraagd verbeteringen aan te brengen in de zorgverlening. Bij inspectiebezoeken afgelopen zomer bleek dat zij verbeteringen had doorgevoerd. Maar de zorgaanbieder voldoet nog steeds niet aan alle belangrijke normen. Daardoor zijn er mogelijk risico’s voor de cliëntveiligheid.

De inspectie maakt zich onder andere zorgen over de personele bezetting. Op verschillende locaties (zie de rapporten onderaan dit bericht) heeft de zorginstelling te maken met krappe bezetting, ziekte verzuim en een moeilijke arbeidsmarkt. De bezetting is hierdoor onder de maat. Daardoor wordt er niet genoeg voldaan aan de eisen voor goede en veilige zorg.

Ook de interne analyse van incidentmeldingen gebeurt niet of niet goed genoeg. Het is belangrijk dat dit juist wel gebeurt, zodat er van geleerd kan worden. En dat dergelijke gebeurtenissen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Onverwachte bezoeken

Beweging 3.0 moet er voor zorgen dat de zorg binnen acht maanden weer op orde is. De inspectie zal de komende tijd de voortgang in de gaten houden. Dat zal onder meer gebeuren door aangekondigde en onverwachte bezoeken. Zie ook meer algemene uitleg over de maatregel verscherpt toezicht.

Categorie:
Provincie: