dinsdag, 31. maart 2020 - 14:31 Update: 31-03-2020 17:53

RIVM-update: Hoogste sterftecijfer in etmaal van 175

stethoscoop-arts-ziekenhuis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bilthoven

Dinsdag zijn er ten opzichte van maandag 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld en zijn er 175 personen als overleden gemeld. Dit is het hoogste sterftecijfer in een etmaal sinds het begin van de uitbraak met het coronavirus.

Hoogste sterftecijfer in 24 uur

Ten opzichte van de update van het RIVM van maandag zijn er 845 nieuwe besmettingen bijgekomen. Het totaal ligt daarmee op 12.595. Het aantal overleden personen als gevolg van het coronavirus is met 175 toegenomen en komt daarmee op 1.039. Het aantal personen dat vanwege het coronavirus in een ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen geweest, is met 722 toegenomen en komt daarmee op 4.712. 

Noord-Brabant lijkt over de piek heen

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

NICE

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Vertraging in cijfers

De meldingen aan de GGD’en vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGD’en gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopnames. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: