zaterdag, 21. augustus 2021 - 21:53 Update: 21-08-2021 22:15

Kleine daling aantal opgenomen COVID-patiënten

ziekenhuis-impressie
Foto: Archief EHF/ foto bewerkt ter illustratie
Utrecht

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 657, dat is een daling van 10 patiënten ten opzichte van gisteren. 'Daarvan liggen er 218 op de IC, 3 patiënten meer dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 439 in de kliniek, 13 minder dan gisteren', zo meldt het LCPS zaterdag. Gisteren zijn er 5 bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het LCPS.

Nieuwe opnames

Vandaag zijn er 71 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 21 minder dan gisteren. Hiervan zijn er 14 opgenomen op de IC, 7 minder dan gisteren en 57 in de kliniek, 14 minder dan gisteren. Voor de IC blijft het gemiddeld aantal opnames per week dalen, voor de kliniek is het gemiddeld aantal opnames per week min of meer stabiel gebleven. 

Bezetting Intensive Care

De totale bezetting is met 29 gedaald naar 709 bedden. Op de IC liggen nu 218 COVID-patiënten, 3 meer dan gisteren en 491 non-COVID-patiënten, 32 minder dan gisteren. De COVID-bezetting op de IC is de laatste twee weken min of meer stabiel gebleven. We verwachten dat de bezetting de komende week langzaam zal dalen. 

Bezetting kliniek

De totale bezetting is met 1.224 gedaald naar 11.506 bedden. In de kliniek liggen nu 439 COVID-patiënten, 13 minder dan gisteren. De COVID-bezetting in de kliniek is de laatste weken min of meer stabiel gebleven. We verwachten dat de bezetting de komende weken langzaam zal dalen. 

Duiding cijfers en grafieken

De instroom van COVID-patiënten in de kliniek is afgelopen week gestabiliseerd; op de IC daalde de instroom van nieuwe COVID-patiënten. Door de langere ligduur op de IC leidt dit waarschijnlijk niet direct tot een grote daling van de COVID-bezetting op de IC.

Spreiding COVID-patiënten

Het LCPS spreidt waar mogelijk patiënten tussen regio’s, zodat de coronazorg evenredig wordt verdeeld over het land.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: