zondag, 17. oktober 2021 - 19:39 Update: 17-10-2021 19:40

Daggemiddelde besmettingen blijft stijgen, ook iets meer ziekenhuisopnames

teststraat-ggd-buisjes
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Bilthoven/Utrecht

Voor de vijfde dag op rij ligt ook zondag het aantal besmettingen boven het daggemiddelde van de afgelopen 7 dagen. Zondag heeft het RIVM 3.703 nieuwe positieve tests binnen gekregen, dat zijn er 34 meer dan zaterdag.

Daggemiddelde blijft stijgen

Het aantal van 3.703 ligt 272 boven het actuele daggemiddelde van 3.431, terwijl het daggemiddelde zaterdag nog 3.229 was. Daarmee blijft het gemiddelde van het aantal dagelijkse besmettingen nog steeds stijgen.

Ziekenhuisopnames iets gestegen

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt zondag 553. 'Dat zijn er 7 meer dan gisteren. Hiervan liggen er 142 op de IC, 4 meer dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 411 in de kliniek, 3 meer dan gisteren', zo meldt het Landelijk Coordinatiecentrum Patienten Spreiding (LCPS) zondag. 

Verwachting dat aantal opnames blijft stijgen

De instroom van COVID-patiënten is afgelopen week gestegen voor zowel de IC en de kliniek. De COVID-bezetting op de kliniek is afgelopen week gestegen en ook op de IC lijkt deze te gaan stijgen. Het LCPS verwacht dat de bezetting komende week verder gaat stijgen op zowel de IC als de kliniek.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: