vrijdag, 27. november 2015 - 23:40 Update: 29-11-2015 0:24

A32 en A7 weer vrijgegeven na ongevallen

Meerdere ongevallen bij Heerenveen op A7 en A32, A7 weer vrijgegeven
Foto: Archief FBF.nl
Heerenveen

De A7 tussen Heerenveen en Drachten is vrijdagavond dicht gweest nadat er meerdere ongelukken zijn gebeurd.

Het ging onder meer mis bij Tjalleberd, waar meerdere auto's op elkaar klapten. De andere kant op is het ook misgegaan, op vrijwel dezelfde plek. Ook op de A32 zijn meerdere ongelukken gebeurd. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vrijdagavond.

Bij de ongelukken op de A7 van Heerenveen naar Drachten zijn gewonden gevallen. De auto's zijn na het ongeluk verspreid over de weg terecht gekomen. Daarom was de weg tijdelijk afgesloten. Het zou enige tijd duren  voordat alles (politieonderzoek, berging) afgerond was.

Ook op A32 raak

Niet veel later is het ook misgegaan op de A32 vanuit Heerenveen naar Meppel. Er zijn twee afzonderlijke ongelukken gebeurd vlakbij Heerenveen. Daardoor was een lange file ontstaan. Opvallend zijn de drie ongelukken op de A7: die zijn allemaal gebeurd op splinternieuw asfalt, dat hier in oktober nog is aangebracht.

Update 21:11 uur

We hebben nog een ongeluk te pakken op de A7 tussen Drachten en Heerenveen. Het is misgegaan bij Tjalleberd. In totaal hebben we nu opgeteld zes ongelukken gehad op de A7 en A32. Naar de oorzaak is het gissen. Mogelijk speelt het nieuwe asfalt op de A7 een rol. Dat heeft nog tijd nodig om stroef te worden.

Update 21:37 uur

De A7 richting Heerenveen is nu ook dicht bij Tjalleberd. De andere kant op (richting Drachten) vordert het opruimen van het ongeluk. Het zou niet al te lang meer moeten duren voordat de weg open gaat.

Update 21:47 uur

Alle ongelukken op de A7 zijn eindelijk afgehandeld. De weg is vrijgegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: