maandag, 30. november 2015 - 10:12

Start je eigen klimaattop aan de keukentafel

Start je eigen klimaattop aan de keukentafel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

De VN-klimaattop is in volle gang: regeringsleiders onderhandelen over een nieuw klimaatverdrag. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal roept op om ook thuis de klimaatonderhandelingen te starten: organiseer je eigen klimaattop aan de keukentafel met je gezin, buren of vrienden.

Wat wordt je klimaatdoelstelling en hoe ga je dat realiseren? Milieu Centraal biedt een stappenplan voor succesvolle klimaatonderhandelingenIn vier stappen kun je tot een succesvol klimaatverdrag voor jouw huishouden komen. Je brengt eerst in kaart wat je CO2-uitstoot is en waar dit door komt.

Vervolgens bepaal je je eigen klimaatdoelstelling. Daarbij kun je de internationale doelstellingen volgen of voor een eigen doel kiezen. Reken door met hoeveel CO2-besparing je dit doel kunt halen. Onderhandel over de mogelijke maatregelen. Maak een keuze in de doorgerekende klimaatklappers en veeg de vervuilers van de keukentafel! Zo boek je samen flinke winst voor het klimaat en je portemonnee. Het stappenplan voor je eigen klimaattop vind je hier

Categorie:
Provincie:
Tag(s):