maandag, 30. november 2015 - 12:02 Update: 30-11-2015 18:18

Al 3.600 klachten vanwege overvolle treinen in november

Record aantal klachten over overvolle treinen
Foto: Archief EHF
Amersfoort

Bij reizigersorganisatie Rover is deze maand een recordaantal klachten binnengekomen over overvolle treinen. Dit meldt Rover maandag.

Veel reizigers klagen dat ze wel het volle pond moeten betalen, maar tijdens hun reis niet eens een zitplaats hebben. Dit melden verschillende media maandag. Naar verwachting zal het probleem van de overvolle treinen volgend jaar alleen maar erger worden. Eind van het jaar haalt de NS namelijk oude treinen uit de roulatie, terwijl er pas over een jaar nieuwe treinen bij zullen komen.

Er kwamen deze maand 3.600 klachten binnen bij Rover over overvolle treinen. De meeste klachten, 311, kwamen van reizigers die op Utrecht Centraal instappen. Daarna volgen Woerden met 143 klachten, Hilversum met 129, Amsterdam Centraal met 116 en Den Bosch met 108 klachten.

Volgens spoorvakbond VVMC leiden de nu al overvolle treinen tot meer agressie naar de conducteur. Bestuurder Wim Eilert in het AD: 'Mensen worden boos en irriteren zich als ze weer als haringen in een ton op een balkon staan. Wat als er iets gebeurt? De conducteur kan nergens bij komen.'

De NS erkent het probleem. Volgens de NS is de drukte vooral het gevolg van storingen met treinen. De vervoerder is druk bezig met het bekijken van een aantal noodmaatregelen. Daarbij wordt ook gedacht aan het openstellen van de eerste klas tijdens de spits, voor als de tweede klas en de balkons uitpuilen.

Categorie:
Provincie: