maandag, 30. november 2015 - 16:39 Update: 30-11-2015 16:46

Bewoners Breukelen gaan samen met politie inbrekers aanhouden

Bewoners Breukelen gaan samen met politie inbrekers aanhouden
Foto: Archief EHF
Breukelen

Inwoners van Breukelen gaan aankomende week, samen met de politie, de aanhouding van inbrekers oefenen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Heterdaadoefening

'Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar agenten in burger, die zich in de oefening gedragen als inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners via Burgernet actief gevraagd om mee te doen. Doordat de politie oefent met de procedures, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen.

Realistische oefening

Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt.

Politie bellen

De 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. 

Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden. De politie vraagt Inwoners alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: