maandag, 30. november 2015 - 22:21 Update: 30-11-2015 22:22

Rutte wil grotere rol bedrijven en burgers bij aanpak milieu

Rutte wil grotere rol bedrijven en burgers bij aanpak milieu
Foto: RVD
Parijs/Den Haag

Premier Mark Rutte heeft op de klimaattop in Parijs maandag gepleit voor een grotere rol voor het bedrijfsleven, consumenten, steden en maatschappelijke organisaties.

“Wat voor het Koninkrijk vooral belangrijk is, is dat er een akkoord komt waar iedereen aan meedoet. En een nieuw akkoord mag niet vrijblijvend zijn. Elk land moet daarbij zijn verantwoordelijkheid nemen. Het moet ook ruimte bieden voor landen om te doen wat binnen hun mogelijkheden ligt”, aldus Rutte. De minister-president ziet daarbij een grote rol voor bedrijven, consumenten, steden en maatschappelijke organisaties. Rutte: “Klimaatbeleid is alleen effectief als het doordringt tot de diepste wortels van onze samenleving en het gedrag van mensen.

De eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties vindt duurt nog tot en met 11 december. De minister-president benadrukt dat het nu zaak is dat alles de komende dagen moet leiden tot een mooi akkoord. “Ik heb er vertrouwen in dat staatssecretaris Dijksma en haar collega’s daarin zullen slagen”.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):