dinsdag, 1. december 2015 - 8:58 Update: 01-12-2015 13:42

Sein- en wisselstoringen zorgen vaker voor treinuitval

Vaker treinuitval door storingen
Utrecht

Door storingen aan de infrastructuur van de treinen, hebben reizigers het afgelopen jaar vaker te maken gehad met treinuitval. Uit cijfers van de NS blijkt dat in 2014 er 32.899 NS-treinen uitvielen door infrastoringen.

De NS zegt tegenover treinreizigers.nl dat de cijfers geen precies beeld geven, maar slechts een indicatie. De cijfers worden handmatig vastgelegd door de treindienstleiders. Bij stremmingen hebben die het druk met hun werkzaamheden. Aan één melding kunnen meerdere treinen worden toegevoegd. Hierdoor kan het voorkomen dat opgeheven en vertraagde treinen worden toegevoegd aan een openstaande melding. Dit terwijl de trein mogelijk door een andere oorzaak uitvallen is.

Spoorbeheerder ProRail laat in een reactie weten dat treinen ook door andere reden kunnen uitvallen. ‘In 2014 was 36% van het totaal aantal storingen veroorzaakt door de infrastructuur. Bijna de helft kwam voor rekening van derden’, zegt ProRail. De spoorbeheerder zegt dat er minder storingen aan de infrastructuur waren, die voor met uitgevallen treinen zorgden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):