dinsdag, 1. december 2015 - 10:52 Update: 01-12-2015 10:55

Elektricien opgepakt wegens manipulatie stroommeters voor hennepwereld

Elektricien opgepakt wegens manipulatie stroommeters voor hennepwereld
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Landgraaf

Dinsdagochtend is in zijn woning in Landgraaf een 62-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht stroommeters gemanipuleerd te hebben om illegaal stroom te kunnen aftappen.

De man uit Landgraaf is als elektricien werkzaam in de energiebranche en ‘klust’ daarnaast bij in het hennepwereld

Het vermoeden bestaat dat hij op verschillende plaatsen in Limburg de stroommeter zodanig aangepast heeft, dat hennepkwekers illegaal stroom konden aftappen. 
Dit heeft de Limburgse energieleveranciers waarschijnlijk handenvol geld gekost en is bovendien levensgevaarlijk. Om hoeveel meters het gaat is op dit moment nog niet bekend.

Informatie 
Dankzij binnengekomen informatie kwam het team Ondermijning Limburg de elektricien op het spoor. Een onderzoek werd opgestart en dit leidde tot de aanhouding van de man.

Aanhouding in Brabant 
Op het moment dat de Limburgse elektricien werd opgepakt, vond in Hoeven (Brabant) eveneens de aanhouding van een collega-elektricien plaats. Ook hij heeft zich naar alle waarschijnlijkheid schuldig gemaakt aan het bewerken van stroommeters waardoor het mogelijk werd om illegaal stroom af te nemen. 
Voor zover nu bekend bestaat er geen relatie tussen beide personen en betreft het hier vooralsnog twee op zichzelf staande onderzoeken. 
Er is wel afstemming en overleg geweest om beide mannen gelijktijdig te arresteren. Dit heeft alles te maken met de gezamenlijke aanpak van ondermijning in Zuid-Nederland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: