woensdag, 2. december 2015 - 9:05 Update: 02-12-2015 13:54

'Benno L. heeft geen geld om uit Duitse huurwoning te verhuizen'

'Benno L. weigert huurwoning in Duitsland te verlaten'
Foto: Archief EHF

Benno L., de veroordeelde pedoseksuele ex-zwemleraar houdt de gemoederen bezig in de Duitse grensplaats waar hij sinds augustus woont. Hier huurt hij een bovenwoning en de verhuurster wil L. er zo snel mogelijk uit hebben, alleen weigert hij te vertrekken.

Tegenover het AD zegt de 53-jarige verhuurster dat als ze geweten had van zijn verleden in Nederland, zij de etage nooit aan L. had verhuurd. ‘Maar hij maakte een nette indruk’, aldus de verhuurster.

In oktober werd onder de bewoners van de Duitse grensplaats bekend dat Benno L. daar woonde. De Duitse inwoners kenden hem niet, maar de vele Nederlandse bewoners des te beter. De rust zou in het dorp zijn weergekeerd nadat bekend werd dat hij binnen korte tijd zou vertrekken. Dit zou hij gezegd hebben tegenover een politieagent.

In een briefje aan de verhuurster laat L. een heel ander verhaal horen. Hij zou vasthouden aan zijn huurcontract. Doordat hij niet meer werkzaam is als vrachtwagenchauffeur zou hij geen geld hebben om te verhuizen. 

Categorie:
Tag(s):