woensdag, 2. december 2015 - 15:01 Update: 02-12-2015 15:13

Havenondernemer Ronald Lugthart 'Havenman van het Jaar 2015'

Havenondernemer Ronald Lugthart 'Havenman van het Jaar 2015'
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Managing director Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway (RWG) is door de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2015. Dit heeft de stichting woensdag bekendgemaakt.

RWG

Ronald Lugthart is verkozen tot Havenman van het Jaar 2015 omdat de opbouw en inrichting van RWG op de Tweede Maasvlakte onder zijn leiding succesvol is afgerond. Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld.  Ronald Lugthart heeft dit technologisch en organisatorisch uiterst complexe project – mede gelet op het grote aantal stakeholders – in goede banen geleid.

Ronald Lugthart is de 35e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2014.

Geboren Rotterdammer Ronald Lugthart studeerde  accountancy en na een loopbaan in de consultancy belandde hij begin jaren negentig in de Rotterdamse haven. Na werkzaam te zijn geweest voor de Matrans Group, Steinweg en Uniport, werd hij in 2011 benaderd door DP World om namens de groep van aandeelhouders RWG op de kaart te zetten.

De onderscheiding zal de heer Lugthart, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 11 januari 2016, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Ronald Lugthart te benoemen tot Havenman van het Jaar 2015.

Categorie:
Provincie: