vrijdag, 4. december 2015 - 8:43 Update: 04-12-2015 11:26

Vier arrestaties voor liquidatie Lucas Boom

'Aanhoudingen voor liquidatie Lucas Boom'
Foto: Archief FBF
Zaandam

In het onderzoek naar de liquidatie van Lucas Boom zijn de afgelopen twee weken vier mannen aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

'Twee mannen van 29 jaar oud uit Den Haag zijn aangehouden op verdenking van het leveren van de vluchtauto. Een 34-jarige en een 23-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van de liquidatie', aldus de politie.

Liquidatie Lucas Boom

Dinsdagmiddag 9 juni werd rond 12.20 uur de 43-jarige Lucas Boom neergeschoten op de J. Kruijvertsraat in Zaandam. De daders vluchtten in een bruine bestelbus. Deze bus werd even later brandend teruggevonden op het Achtersteven in Amsterdam-Noord.

Kees Koreman, hoofd Generieke Opsporing in de Eenheid Noord-Holland, zegt: 'Vrijwel niemand is bereid of durft iets te verklaren. Tegelijkertijd zijn getuigenverklaringen van enorm belang om een onderzoek als deze succesvol te kunnen afronden. Zeker hier, waarbij zelfs met automatische wapens op kinderen is gericht, hebben we vlak na de liquidatie een oproep gedaan aan iedereen die iets wist. Uiteindelijk is in dit onderzoek informatie binnengekomen die bij heeft gedragen aan het opsporen van de verdachten. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat mensen het te ver vonden gaan dat deze liquidatie op klaarlichte dag in een woonwijk onder de ogen van kinderen plaatsvond.'

Categorie:
Provincie: